Renskav med potatispuré

Det här behöver du till 4 portioner.

Renskav:
1. Ca 1 kg putsat halvfruset renkött (ex bog, rostbiff eller innanlår) 
2. 1 stor hackad gul lök.
3. Ca 100 g smör
4. Salt och peppar
5. Enbär

Potatispuré:
1. Ca 1 kg mjölig potais.
2. 3 dl  matlagnings grädde
3. 50 g smör
4. Salt och vitpeppar 
5. (Riven Muskot)

Så här gör du:
1. Ta det halvfrusna renköttet och skiva i tunna skivor.
2. Lägg ner det skivade renköttet i en stekgryta utan fett och stek tills vätskan försvunnit.
3. Hacka löken och lägg ner i grytan på fortsatt hög värme tills vätskan försvinner.
4. Tillsätt därefter smöret.
5. När köttet har fått en glansig yta tilllsätter du kryddor efter smak.
6. Skala och tärna potatisen (så att det går snabbare att koka den)
7. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den har blivit mjuk.
8. Smölt smöret i en kastrull på spisen och tillsätt grädden och värm upp.
9. Mosa potatisen och tillsätt grädden och smöret under omrörning krydda med salt och peppar.

Tips!
Vill du ha sås tillsätter du matlagningsgrädde och några krossade enbär till grytan

Serveringstips!
Testa gröna ärtor och rårörda lingon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0