Räkor med saffransris och citron- och limesås

Det här behöver du till 4 personer:
Räkor eller tigerräkor.
Saffransris
1. 2 dl ris
2. 4 dl grönsaksbuljong
3. 1/2 paket saffran
Lime- och citronsås:
1. 5 dl creme fraiche
2. 3 dl matlagningsgrädde
3. 1 fiskbuljongtärning
4. Citroncest från en citron (Det gula av skalet)
5. Limecest från en citron (Det gröna av skalet)
6. Saft från en halv citron
7. ca 1/2 dl vitt vin
8. Salt och peppar
Så här gör du:
1. Koka upp buljongen, lägg i ris och saffran. Rör om och koka efter anvisningar på förpackningen.
2. Under tiden kokar du upp creme fraiche och matlagningsgrädde. Lägg i citron- och limecest, citron saften, smula ner fiskbuljongtärningen och i med vinet. Koka bort alkholen. Smaksätt med salt, peppar, grädde och citronsaft.
3.Stek räkorna på ganska hög värme i 2 minuter för vanliga räkor och 3-4 miuter för tigerräkor.
Tips!
Om du vill ha mer sting i räkorna krydda dem gärna med röd chill.
Kommentarer
Trackback